Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN

Dirk de Wachter is een vooraanstaand psychiater en hoogleraar in België. Hij schreef de bestsellers Liefde en Borderline times. De overeenkomst tussen die boeken is het pleidooi van De Wachter om wat gewoner te doen, wees tevreden met het gewone, gewoon is goed genoeg! Bij dat gewone hoort ook dat ongeluk bij het leven hoort. De Wachter pleit ervoor om ongeluk in je leven toe te laten.

In Borderline waarschuwt voor het groeiend aantal mensen in de westerse maatschappij met psychische problemen. De huidige samenleving is volgens hem gekmakend. Wie heeft toch bedacht dat het doel van het leven ‘gelukkig worden’ is? Iedereen streeft naar perfectie, alles moet super en te gek! De baan, de vakantie, het huwelijk, de opvoeding. Tegenslag tolereren we niet meer, we hebben recht op geluk. Met alle gevolgen van dien. 

Zijn nieuwste boek is getiteld ‘Liefde’ en ook daar gaat het over vluchtigheid en de jacht naar kicks. Hij signaleert dat we in een wauwcultuur leven. In dit boek pleit hij voor gewonigheid. Doe maar gewoon!