Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu Nieuws

Een afwasbaar mobieltje, veldonderzoek naar ganzen en eindelijk een nieuwe voorraad voor het ISS. Dit en meer nieuws uit de wetenschap!

Ook deze week: voor het eerst zijn er puppy’s geboren via IVF. Onderzoekers proberen dit al zo’n 40 jaar te bereiken en dat is nu eindelijk gelukt. Deze puppy’s zijn geboren uit dezelfde draagmoeder, maar gemaakt met verschillende ei- zaadcellen van Beagles en Cocker Spaniels.

Er is goed nieuws voor de astronauten in het International Space Station, ze hebben weer een voorraad voedsel, kleren en onderzoeksmateriaal binnen! Woensdagochtend kwam de bevoorraadingscapsule Cygnis aan. Maar dat verliep niet altijd zo soepel…

Logo’s zijn er in allerlei soorten en maten. En nu blijkt dat vooral de kleur heel veel uitmaakt in hoe we het merk beoordelen in de mate waarin het milieuvriendelijk is.

Zweven in een vliegtuig die een paraboolvlucht maakt waardoor de proefpersonen even gewichtloos zijn. Bij dit onderzoek wordt er gemeten kijken wat gewichtloosheid doet met het zuurstofgehalte in het lichaam. Z e zweefden maar liefst 160 keer gewichtloos in het vliegtuig.

Herkenbaar? Je hebt je mobiele telefoon altijd bij je, en ja dan kan die wel eens vies worden. Een Japans elektronicabedrijf heeft de oplossing: een afwasbare telefoon. Gewoon, met water en zeep.

Dit en nog meer wetenschapsnieuws!