Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu Nieuws

Een mug die geen malaria kan overbrengen op mensen, dat is gelukt dankzij een nieuwe genetische techniek. De gentech muggen zijn genetisch zo aangepast dat ze resistent zijn tegen de parasiet die malaria veroorzaakt.
Maar een handjevol muggen vrijlaten in de natuur schiet niet zoveel op. Het helpt pas als heel veel muggen resistent zijn. Ook daar hebben de onderzoekers wat op gevonden.

Daarnaast in deze aflevering:

Onze zintuigen kunnen ons soms goed voor de gek houden. Met haar ogen dicht hoort Elisabeth, in een vrij simpel experiment, een ander geluid dan met haar ogen open, hoe kan dat?

Sommige vissen weerkaatsen licht zodanig dat ze nauwelijks nog te zien zijn in het water en ze perfect gecamoufleerd zijn voor roofdieren.

In Leiden komt een reeks aan natuurkundige muurschilderingen. Meerdere formules zullen dit jaar op de muren komen, als ware het een stukje wetenschappelijke poëzie. De eerste schildering werd deze week onthuld en is een formule van Albert Einstein. Heel toepasselijk want het is deze week precies 100 jaar geleden dat hij zijn beroemde algemene relativiteitstheorie presenteerde.

De klimaatconferentie in Parijs komt steeds dichterbij. We laten in de aanloop naar deze conferentie verschillende wetenschappers aan het woord. Deze week de invalshoek op de klimaatproblematiek van filosofe Ingrid Robeyns.

Dit en meer nieuws uit de wetenschap in deze aflevering van De Kennis van Nu Nieuws.