Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu Nieuws

Robot met een tong net zo flexibel als die van een kameleon, Nederlands team wint met gezinsauto op zonne-energie en bijen houden van cafeïne.

De zonneauto van de TU Eindhoven is de winnaar van de World Solar Challenge voor de beste gezinsauto. Nederlandse teams doen het goed, vorige week was de eerste plek voor de snelste auto voor de TU Delft en het team uit Twente werd tweede.

Ook deze week: een andere bron voor duurzame energie: Zeewier! In verschillende landen langs de Noordzee zijn onderzoekers bezig met het telen van wier, om dat daarna als biomassa te verbranden voor energiewinning.

Staal is vaak kwetsbaar voor dingen zoals bijvoorbeeld water of zout, maar het kan het ook bacteriën dragen, wat in ziekenhuizen gevaarlijk is voor infecties. Nu hebben onderzoekers van Harvard een beschermende laag uitgevonden om staal super schoon te houden.

Krokodillen kunnen met één oog dicht slapen. Terwijl het ene oog open blijft en de wacht houdt, blijft de corresponderende hersenhelft actief, terwijl de andere hersenhelft slaapt.

Dit en nog meer wetenschapsnieuws in deze aflevering van De Kennis van Nu Nieuws!