Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu Nieuws

Nieuwe dier- en plantensoorten in de Himalaya, het is de week van de Nobelprijzen en vrijdag de dag van de duurzaamheid.

Nobelprijs
Het is de week van de Nobelprijzen. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat Campbell en Omura de eerste plaats voor de Nobelprijs voor geneeskunde deelde met Youyou Tu voor de bestrijding van parasitaire infecties en een geneesmiddel tegen malaria. Dinsdag was de Nobelprijs voor de Natuurkunde aan de beurt en die ging naar Kajita en Macdonald voor het aantonen dat neutrino’s massa hebben. Woensdag werd de Nobelprijs voor de Scheikunde naar drie onderzoekers: Lindahl, Modricht en Sancar die in kaart bracht hoe het DNA zichzelf repareren. 

Nieuwe dier- en plantensoorten in de Himalaya
Het WNF bracht deze week een lijst naar buiten waarin ruim 200 nieuwe soorten staan die zijn ontdekt in de Oostelijke Himalaya. En sommige soorten zijn wel extra bijzonder.

Dag van de Duurzaamheid
Vrijdag is de nationale dag van de duurzaamheid. Op die dag is in heel Nederland te zien wat er momenteel allemaal aan initiatieven zijn aan duurzaamheid. Op de redactie ontvangen wij vaak van die voorbeelden. Dit is een kort overzicht van de afgelopen week waaronder het getijdencentrale in de Oosterschelde, de Nederlandse deelname aan de World Solar Challenge in Australië en het grootste windmolenpark in de Noordzee.