Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Diederik en Elisabeth

Dit jaar veranderen er een paar dingen bij De Kennis van Nu, zowel online als op TV en op de radio. Hieronder zetten we alle veranderingen voor je op een rij.

TV

Vanaf nu heeft De Kennis van Nu een nieuwe naam: Focus. Het programma zelf is zoals je het gewend bent: Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel gaan op onderzoek uit en nemen je mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontdekkingen.

Focus wordt uitgezonden op een nieuw tijdstip. Vanaf 8 februari is het elke donderdag om 21.25 uur te zien op NPO 2.

Online

Voor verdieping op het gebied van wetenschap kun je nu terecht op het online platform NPO Focus. Daar vind je verdiepende artikelen over allerlei onderwerpen, verrijkt met video- en audiofragmenten uit 65 jaar omroepgeschiedenis.

Het laatste wetenschapsnieuws, verzorgd door onze redactie, vind je nog steeds op de website van NPO Radio 1. De uitzendingen van De Kennis van Nu / Focus zijn te bekijken via NPO Start en voor de In de klas-video’s kun je terecht op de website van Schooltv.

De website van De Kennis van Nu wordt sinds januari 2018 niet meer bijgewerkt, maar ons archief blijft hier wel online beschikbaar.

Podcast en radio

Op NPO Radio 1 vind je nog steeds onze vertrouwde wetenschapsrubriek, iedere werkdag rond 16.20 uur in Nieuws en Co. Daarnaast is er het nieuwe nachtprogramma Focus, vanaf 6 februari iedere dinsdag- op woensdagnacht van 02.00 tot 06.00 uur op NPO Radio 1. Daarin komen achtergronden op het gebied van wetenschap en geschiedenis aan bod: vragen waar je wakker van ligt en onderwerpen waar je wakker voor wilt blijven.

De nieuwsrubriek en het nachtprogramma zijn natuurlijk ook te beluisteren via onze podcast.

Verder lezen over: